Aa
تاریخ : چهارشنبه 25 مهر 1403
کد 1696

سخنگوی دولت در نشست صمیمی با اعضا مجمع خیرین مدرسه ساز آذربایجان شرقی:

کلید توسعه اجتماعی، مشارکت است

سخنگوی دولت در نشست صمیمی خود با اعضا مجمع خیرین مدرسه ساز آذربایجان شرقی و مدیران کل نوسازی مدارس و آموزش و پرورش استان، ضمن تاکید بر اهمیت کار خیر، کلید توسعه اجتماعی را مشارکت عنوان کرد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل نوسازی توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان شرقی، فاطمه مهاجرانی در دیدار صمیمی خود با مدیران کل نوسازی مدارس و آموزش و پرورش استان و اعضا مجمع خیرین مدرسه ساز آذربایجان شرقی، خاطرنشان کرد: به خاطر اجرای طرح‌هایی چون مسکن مهر و ملی در سال‌های اخیر با مشکل در بحث واحدهای آموزشی مواجه شدیم زیرا بر اساس قانون هنگام ساخت ۲۰۰ واحد باید یک واحد آموزشی نیز ساخته شود ولی راه‌های دورزدن بسیاری در این خصوص وجود دارد و مثلا به جای ۲۰۰ واحد، ۱۹۹ واحد ساخته می‌شود.

وی افزود: در مقابل این دورزدن‌ها و عدم احساس مسئولیت‌ها، افرادی نیز پیدا می‌شوند که از مال خود می‌گذرند و مدرسه می‌سازند.

وی ادامه داد: امروز در تمامی حلقه‌های پیرامونی و حاشیه شهرها و به خصوص شهرهای جدید که طرح‌های احداث مسکن اجرا می‌شود، همگی بدون استثنا مشکل مدرسه دارند.

مهاجرانی با بیان این‌که یکسری از کارها ازجمله کار خیر آنقدر که بزرگ هستند، نمی‌توان ارزشگذاری کرد، افزود: آذربایجان شرقی ظرفیت بزرگ خیران را دارد و کارهای خوب و مسائل اجتماعی را می‌توان به کمک این عزیزان هموار کرد.  

وی ادامه داد: خیران ففط دیوار نمی‌سازند بلکه فرهنگ و ساختار اجتماعی را می‌سازند و شاید به خاطر وفور خیران عزیز است که کمتر اهمیت حضور و فعالیت آن‌ها را درک کرده‌ایم. بسیاری از کشورها به خود می‌بالند خیری دارند که از مال خود برای امر اجتماعی صرف کند.

وی اظهار کرد: یک خیّر حاضر است، خِیر جمعی را به فردی ترجیح دهد و در این راستا به رویکرد خیر جمعی رسیده و جامعه‌ای رستگار می‌شود که به خِیر جمعی باور داشته باشد.

سخنگوی دولت ادامه داد: شهرهایی مثل تبریز که مقوله آموزش در آن‌ها زودتر شروع شده است، امروز با مشکل تخریب مدارس رو به رو هستند که طبیعی است و باید این مشکلات را به درستی شناسایی و به دنبال راه حل‌ها رفت.

وی در خصوص عدم پرداخت سهم دولت در احداث مدارس مشارکتی با خیران، گفت: قولی که نمی‌توان عملی کرد را نباید داد. دولت با کسری بودجه مواجه بوده و بهتر است تا مدارس را خیران به صورت ۱۰۰ درصدی بسازند تا شاهد مدارس نیمه کاره نباشیم.



به سمت طرح‌های مشارکتی بین خیران برویم

وی با اشاره به بالا رفتن هزینه ساخت مدرسه، افزود: وقتی دولت نمی‌تواند به سهم خود در ساخت مدارس مشارکتی عمل کند، بیشتر از این‌که بناها نیمه بماند، بدنه اعتماد اجتماعی آسیب می‌بیند بنابراین باید سعی کنیم تا به جای تعداد بالای طرح‌های ساخت مدرسه مشارکتی بین دولت و خیران، به سمت طرح‌های مشارکتی بین خود خیران برویم.

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: کشور وسیعی هستیم که به شدت در توزیع منابع ضعیف عمل کرده‌ایم و در استان‌هایی مثل سیستان و بلوچستان که خیر بومی نداریم، میزان نگهداری فضای آموزشی به شدت پایین است زیرا مشارکت محلی حتی اگر شده در حد خرید یک لامپ برای مدرسه، باعث همراهی در نگهداری و سهیم شدن در آن می‌شود.

وی ادامه داد: مشارکت افراد باعث ارتقای رضایتمندی می‌شود در غیر اینصورت حتی اگر سرانه بالا باشد نیز مشکلات حل نمی‌شود.

وی افزود: کلید توسعه اجتماعی، مشارکت است و باید مشارکت جویی در مدارس لحاظ شود. مدارس هیات امنایی باعث ارتقای سهم و نقش افراد و ارتقای سطح نگهداری مدارس می‌شود.

مهاجرانی هم‌چنین از پیگیری یک طرح برای معافیت مالیاتی خیریه‌های واقعی خبر داد و گفت: به عنوان یک طرح درحال پیگیری هستیم تا خیریه‌های واقعی را شناسایی و بررسی کنیم و در صورت تایید فعالیت واقعی آن‌ها، پول‌های هزینه شده آن‌ها به عنوان مالیات لحاظ شود.

همچنین در ادامه این نشست، مدیرکل نوسازی مدارس آذربایجان شرقی نیز ضمن خوشامدگویی به سخنگوی دولت گفت: خوشحالیم که میزبانی اولین سفر استانی سخنگوی دولت به استان را بر عهده داریم و بر این امر افتخار می کنیم.

وی افزود: در استان ما هماهنگی بسیار خوبی بین مجمع خیرین، نوسازی مدارس آموزش و پرورش برقرار است.

وی اظهار داشت: سرانه فضاهای آموزشی در استان ۵/۶۸ است که بالاتر از میانگین سطح کشور است و خیرین واقعا بازوی توانمند دولت در این استان هستند.

وی در پایان گفت: در سال ۱۴۰۰، ۲۲۰ میلیارد تومان تعهد خیرین محترم بود و در سال ۱۴۰۱ این عدد به ۶۴۲ میلیارد تومان رسید و در ۱۴۰۲، ۹۲۳ میلیارد تومان بود که اکنون در ۶ ماهه اول سال،  ۶۰ درصد تعهد سال ۱۴۰۲، تحقق پیدا کرده است. یعنی ما ۵۵۰ میلیارد تومان سرمایه حقیقی و حقوقی را در استان به فعل فضاهای آموزشی تبدیل کرده ایم.