Aa
تاریخ : سه شنبه 26 فروردين 1404
کد 1850

در کارگاه تخصصی نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی که برای شهرستان های جنوب استان برگزار شد، مطرح گردید:

لزوم تسریع در فاز اجرایی نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی آذربایجان شرقی

کارگاه تخصصی نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی که برای شهرستان های جنوب استان برگزار شده و معاون امور هماهنگی استانداری آذربایجان شرقی و مدیرکل نوسازی مدارس استان بر لزوم سرعت بخشی در فاز اجرایی نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی تاکید کردند.
به گزارش روابط عمومی اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان شرقی، در این همایش که با حضور فرمانداران ، شهرداران ، خیران و مدیران آموزش و پرورش شهرستان های مراغه ، میانه ، عجبشیر ، بناب ، ملکان ، هشترود و  چاراویماق و لیلان برگزار شد،  روند اجرای نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی شهرستان های ذکر شده بررسی گردید.


ظفر محمدی، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی در ابتدای این کارگاه، بر سرعت بخشیدن به طرح های نهضت توسعه عدالت آموزشی در استان تاکید کرده و افزود : در اجرای این طرح ساخت یک هزار و ۱۰۴ کلاس درس در قالب ۲۳۱ مدرسه آغاز شده است .

وی ادامه داد : هدف دولت از اجرای این طرح مشارکت دادن هسته های مردمی در ساخت ، نوسازی و تجهیز مدارس در استان می باشد.


فرهاد فرهودی، مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس آذربایجان شرقی نیز در ادامه با تاکید بر پیشرفت 30 درصدی در نهضت توسعه عدالت در فضاهای آموزشی، افزود : از اردیبهشت امسال فاز اجرایی این طرح در تمامی شهرستان های استان مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.

فرهودی با تأکید بر تعیین مدیران مردمی برای هر پروژه، این اقدام را از اصول بنیادین این نهضت برشمرد و افزود: «وزارت آموزش و پرورش، وزارت کشور و شخص رئیس‌جمهور بر این رویکرد تأکید دارند. مسئولیت راهبری این نهضت در استان بر عهده استاندار محترم بوده و اداره کل نوسازی مدارس به عنوان دبیر، کنترل‌کننده و مجری طرح در سطح استان فعالیت می‌کند. در شهرستان‌ها نیز فرمانداران وظیفه راهبری را بر عهده دارند و ادارات آموزش و پرورش، پیگیری و کنترل اجرای طرح را دنبال می‌کنند.

وی افزود: اصلی ترین سیاست دولت چهاردهم، توجه به بحث آموزش و پروش و حل نظام مسائل وزارتخانه آموزش و پرورش است زیرا دکتر پزشکیان معتقد است که دستیابی به بالندگی‌های واقعی در صورت حل مشکلات این حوزه رقم می‌خورد و به طور قطع کشور در درازمدت از بسیاری از مشکلات مصون می‌ماند.

وی با بیان این‌که ایران قوی با آموزش و پرورش قوی و مستقل شکل می‌گیرد، افزود: نهضت توسعه عدالت آموزشی با دستور رئیس جمهور از شهریور سال گذشته در وزارت خانه بررسی و موارد تبیینی و راهبردهای آن با حضور شخص رئیس جمهور تعیین شد.

فرهودی با تاکید بر این‌که مهمترین پارامتر این نهضت، مردمی سازی است، گفت: بر اساس الگوی طراحی شده باید برای طرح های دولتی و خصوصی در حوزه آموزش و پرورش، تیم مردمی با مسئول مردمی تشکیل شده و وظیفه راهبری طرح به آن سپرده شود.

وی با بیان این‌که آذربایجان شرقی با تشکیل ۹۶ درصدی تیم‌های مردمی در این طرح ها، رتبه هفتم را دارد، گفت: در روزهای آتی این عدد را به ۱۰۰ درصد می‌رسانیم.

وی با اشاره به تفاوت خیرین با مسئول مردمی، اظهار کرد: تامین منابع مالی طرح ها برعهده خیرین است و حیطه مسئولیت تیم‌ها و مسئول مردمی در بحث اجرای طرحهاست.

مدیرکل نوسازی مدارس آذربایجان شرقی با بیان این‌که مردمی سازی در این حوزه پیچیده و سخت اما شدنی است و الگوی عملی آن نیز ساخت خانه‌های بهداشت توسط دکتر پزشکیان است، اظهار کرد: از اردیبهشت ماه امسال وارد فازهای اجرایی این نهضت خواهیم شد و اطلاعات هر طرح با تصاویر مربوطه در سامانه بارگزاری شده و وزارتخانه روزانه آن‌ها را کنترل و نظارت می‌کند.

وی با بیان این‌که ۶۰ درصد الگوی عملی اجرای این نهضت را دکتر پزشکیان نوشته است، اظهار کرد: مزیت مهمی برای خیرین مدرسه ساز درنظر گرفته شده تا تمامی هزینه‌های مربوطه به عنوان مالیات خالص آن‌ها حساب شود.

وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۰ تعداد ۵۲۱ طرح نیمه تمام در استان داشتیم که تا امروز ۳۵۰ طرح تمام شده است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: «اجرای دقیق برش یکساله این نهضت می‌تواند به رونق نظام تعلیم و تربیت و ارتقای کیفیت آموزش در سطح استان منجر شود که خواسته ریاست محترم جمهور و استاندار محترم نیز همین موضوع می باشد.

لازم به ذکر است که در این جلسه فرمانداران و مدیران آموزش و پرورش شهرستان ها گزارشی از روند اجرای طرح نهضت توسعه عدالت آموزشی شهرستان های خود را ارائه نمودند.